Uppdaterad
13 dec 2017

Demensföreläsningar  

Välj kategori:
Aktiviteter 
    - Aktiverande presenter  
    - Böcker väcker minnen  
    - CD  
    - Filmer för förströelse  
Hjälpmedel 
    - Kläder och övrigt  
    - Tekniska produkter  
Litteratur om demens 
    - Fördjupning  
    - Lättläst  
    - Utbildningsfilmer  

Demensbutikens pärlor  
Startpaket för familjen  

Knätäcke

Leverantör: Komikapp AB
Artikelnummer: 503428
Pris: 2812.50 kr
(2250.00 kr exkl moms)


Antal:

Knätäcket används med fördel av vuxna och äldre med psykisk och motorisk oro som har svårt att finna ro och sitta still under längre stunder i sin demenssjukdom.

Knätäcket placeras över användarens knän och personen upplever tack vare kulornas tyngd och tryck en tydlig avgränsning av kroppen. Det här skapar lugn och trygghet. Knätäcket kan exempelvis används i vilstol, rullstol eller vid matbordet under olika aktiviteter under dagen.

Det består av ett överdrag som kan tas av och tvättas samt en innerdel som består av en påse med speciella, tunga plastkulor som är insydda i kanaler. Knätäcket är utformat så att det placerar sig på och ned runt låren på användaren.

Knätäcket har två kardborrband som gör det möjligt att fästa det runt midjan på användaren, så att det stannar kvar i knät och inte glider ned. Om inte banden behövs kan de vikas ihop och placeras i de avsedda fickorna med blixtlås.

På knätäckets översida finns en stor ficka som kan användas till att placera välkända föremål som användaren tycker om att röra vid eller undersöka med händerna. I fickan finns en liten hållare där det går att fästa småsaker. Knätäcket har med stor framgång testats och använts på flera vårdhem och specialavdelningar för boende med demens.
Vikt 5,1 kg. Materialet är polyester.